קבלני בניין

מאי 29, 2019 קבלנים

קבלני בניין

הזינוק בענף הנדל"ן הישראל הביא גם לזינוק במצבם של הקבלנים, ובעיקר לחשיפה גדולה יותר שלהם. אומנם עוד קודם לזינוק בענף הנדל"ן יכולנו לראות קבלנים בעלי מעמד כלכלי וציבורי גבוה, אך נדמה שלמרות התהיות על מצבו של ענף זה בעתיד, מצבם לא יכול להיות טוב יותר.

כאשר נכנסים לעולם של קבלני בניין, אנו מגלים שאיננו עשוי מיקשה אחת אלא בנוי על סיווגים מקצועיים וחוקתיים. מאחר ואנחנו מתייחסים רק לעולם הבנייה, אז נציג בפניכם כעת רק את הסיווג של קבלנים מתחום הבנייה. חשוב להבהיר הסיווג הינו רשמי, וכך הוא מצוין גם אצל רשם הקבלנים, הגוף המפקח מטעם משרד הבינוי והשיכון על הקבלנים בישראל.

כאן המקום להדגיש, רשם הקבלנים דואג לרשום כל קבלן בעל תואר בתחום אשר קיבל הסמכה ורישיון להיות קבלן בנייה. מי שאיננו נרשם אצל רשם קבלנים עוסק בתחום באופן לא חוקי ומי שבוחר להעסיק אותו, עלול להיענש, שכן הוא מסכן את יושבי המבנה.

תחומי התמחות של קבלני בנייה

כאשר אנחנו ניגשים לבנייה של בית חדש, לא אחת אנו תוהים האם עלינו לקחת קבלן, מהנדס או אדריכל או שאנחנו צריכים להעסיק את שלושתם. זה המקום להסביר מה תחומי העיסוק של קבלן בנייה ולאחר מכן נציג בפניכם שיטות בנייה נפוצות כיום בקרב קבלנים.

אך תחילה נסביר כיצד בוחרים קבלן. בהנחה ואתם מחליטים לבנות בשבילכם, אזי במקרה כזה תעדיפו לבנות על בסיס מה שתקראו כאן או המלצות שונות. אנחנו גם ממליצים שתשאירו פרטים וכך תקבלו פניות מקבלנים ותוכלו לבחור ביניהם. אם אתם יזמים שמחליטים לבנות אז השיטה הנהוגה במקרה כזה, היא עשיית מכרז בין מספר חברות בנייה, בהתאם לגודל החברה, המחיר שכל חברה מציעה וכמובן סוג הבניינים שהיא בונה.

אתם בוודאי תוהים מה הם תחומי העיסוק של קבלן בנייה, לפני שאתם מחליטים להעסיק אותו. ובכן קבלני בניין אחראים על כל תהליך הבנייה של המבנה. לכאורה נשמע ברור מאליו, נכון? אך זה לא כזה פשוט. הסיבה היא, שכיום ישנם קבלני בנייה שאחראים על תהליך הבנייה אך מעסיקים קבלני משנה שאחראים על כל תחום בבנייה, וכך נוצר שהם מנהלי עבודה על הקבלנים עצמם. כך נזכה לראות במבנה קבלן הריסה, קבלן עבודות בנייה, קבלן חשמל ועוד.

לשאלתכם, אז כן, לצד קבלן בנייה תצטרכו גם להעסיק אדריכל שיבצע את תכנון הבנייה (אותו הקבלן יוציא לפועל) ומהנדס בנייה שיהיה אחראי על בנייה תקנית (תקנים אותם קבלן בנייה יצטרך לבצע בתהליך הבנייה).

שיטות בנייה

לפני שאתם בוחרים קבלן בנייה, כדי שתבחנו לא רק המלצות או ניסיון (הכרחי מן הסתם), תבחנו גם שיטות בנייה. אם בעבר נהגו לבנות רק בשתי שיטות, פלדה (בנייה טרומית) ובטון כיון אנחנו יכולים למצוא שיטות בנייה נוספות, הרבה יותר פשוטות ובעיקר זולות.

  • בנייה ירוקה – בנייה עם חומרים ידידותיים לסביבה
  • בנייה מהירה- בנייה המבוססת על שלד ופלטות שמורכבות באתר הבנייה
  • בנייה בעץ- בדיוק כמו שזה נשמע, כל הבית מורכב מלוחות של עצים
  • בנייה מגבס – במקום בטון כל הבית מורכב מקירות גבס

לסיום, הנה מספר נקודות שיעזרו לכם לעשות חוזה עם קבלן בנייה

  • קובעים לוח זמנים מוגדר, עם תאריך יעד ברור. כך מתגברים על שאלת משך הזמן של העבודה
  • קובעים סכום כולל לכל התהליך על פי הערכה של הקבלן. הסכום יכלול גם תוספות אפשריות
  • מסכמים מראש מה יכלול הצוות של הקבלן, ואת צורת העבודה מולם ומול הקבלן (המצב האידיאלי הוא שאתם תעבדו מול הקבלן והוא יעבוד מול קבלני המשנה
  • טיפ קטן לסיום, מלבד קבלן בנייה קחו איתכם חברת פיקוח בניה, שתפקח על העבודה. כך תוכלו להיות בטוחים שהבנייה עומדת בתקנים המותרים.
  •  
  • מחפשים קבלן בנייה? תשאירו פרטים ואנחנו נדאג שתקבלו הצעות מחיר מקבלנים מובילים. בינתיים אנחנו מזמינים אתכם ליהנות ממדריכים מקצועיים בתחום