פיקוח בנייה – שומרים על בנייה בתקן

מאי 29, 2019 פיקוח בנייה

פיקוח בנייה – שומרים על בנייה בתקן

 
מחקר שערך משרד הבינוי והשיכון בסוף העשור הקודם מגלה, שמדי שנה מוגשות כמעט 3,000 תביעות נגד קבלנים על ליקוי בניה בדירות חדשות. יתרה מזו, המחקר מגלה שמרבית עלויות הבנייה נופלות על תיקון ליקוי בנייה.

אלו הסיבות העיקריות, ובואו נודה שהן מספיקות, לכך שמשרד הבינוי והשיכון ממליץ לנו לקחת מפקח בניה בנוסף לקבלני בניין איתם אנחנו עובדים. למרות שלעיתים זה יוצר חיכוך באתר העבודה ולא אחת גורם לעיכוב בזמן העבודה, עדיין זה חוסך עלויות יקרות ובעיקר עוגמת נפש מיותרת.

אגב, באותו מחקר התגלה שמרבית ליקוי הבנייה נגמרים כתוצאה משיטות עבודה לא נכונה, כח אדם לא מקצועי, ניהול לא טוב. מרבית הליקויים נגרמים בשלד הבנייה, וכפי שלמדנו במאמר אודות קבלן שלד, ליקוי בשלד משבש את כל הליך הבניין וגורם נזקים אחריהם יש צורך בבנייה מחודשת.

כיצד מפקח בנייה יכול לעזור לנו

קיימים שני מסלולים בהם נוכל להשתמש במפקח בנייה. המסלול הראשון הוא האולטימטיבי, זה פיקוח בנייה בשטח. מדובר על מפקח שבזמן אמת יבדוק את העבודה, הבדיקה תכלול:

  • התאמת הבנייה לתקנים המותרים
  • בדיקת חומרי הבנייה מבחינת איכות וכמות
  • התאמת מפרט הבנייה לתוכניות הדירה
  • בדיקת שיטות הבנייה
  • בחינת עבודת הקבלן ובעלי המקצוע האחרים

הבדיקות יכללו את האלמנטים הבאים: שלד המבנה, החיבורים במבנה, מערכת האינסטלציה והחשמל, תקנים בטיחותיים (בניית ממ"ד), אסתטיקת המבנה, חריגות בנייה, בניית מרפסות וגגות ועוד.

המסלול השני של פיקוח בנייה הוא עם סיום הבנייה. מסלול זה מתאים הן למבנה שזה עתה הסתיימה בנייתו והן למבנה ישן שעומד לפני מכירה. גם כאן נבדק האם קיימים ליקוי בנייה שונים.

אם במסלול הראשון אולי נגרום לדחיית בסיום הפרויקט אך נחסוך כסף רב בבנייה מחודשת, במסלול השני לא רק שלא נחסוך זמן אלא גם נבזבז אלפי שקלים אם לא יותר על בנייה מחודש (לזה צריך להוסיף תחושת עוגמת נפש לא נעימה ומאבקים אינסופיים עם הקבלן).

כיצד עובד מפקח בנייה?

מפקח בנייה יבקר אצלכם באתר הבנייה כל יום, יבחן את עבודות הבנייה שמתבצעות בשטח. כמו כן הוא יבחן את הצד הבירוקרטי של הבנייה, קרי קבלת אישורים מהרשויות השונות. על המפקח לכתוב יומן עבודה יומי ולהציג בפנינו דו"ח על התקדמות הבנייה. על מנת שעבודתו תיעשה בצורה אופטימלית, יש להציג בפניו את תוכנית העבודה, לוח הזמנים שלה, התקציב שהקצבתם וכן ליידע את כל הקבלנים באתר, שהוא מפקח מטעמכם.

כאן המקום לציין, מפקח בנייה הוא איש שלא רק הוסמך לכך אלא מחזיק בתואר בתחום. בתי ספר לבנייה מקיימים מסלול לימודים של פיקוח בנייה, דוגמא לכך הוא הטכניון שם נערך מסלול במסגרת בנייה אזרחית שקשור לפיקוח בנייה.

נקודה אחרונה, שלא תתבלבלו, מפקח בנייה הוא לא מנהל בנייה.. מנהל עבודת בניין מוסמך להיות האיש שמנהל את העובדים בשטח אך הוא לא מורשה לפקח על הבנייה עצמה אלא רק על כך שהעובדים יבצעו את עבודתם. אם הם עובדים לא נכון ויוצרים ליקוי בנייה, הוא לא ידע מכך.

מחפשים מפקח בנייה? תשאירו פרטים ואנחנו נדאג שתקבלו הצעות ממפקחי בנייה מובילים בישראל. בינתיים אתם מוזמנים לקרוא כאן עוד אודות פיקוח בנייה וכיצד נשמרים מליקוי בנייה